Лавров розповів, які сигнали РФ посилає в Донецьк і Луганськ

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що "сигнали" з Москви про результати переговорів "Нормандської четвірки" передаються в Донецьк і Луганськ, в Кремлі очікують відповіді. Про це Лавров заявив на прес-конференції в Москві.

"Оскільки представників Донецька та Луганська в Парижі, зі зрозумілих причин, не було, Володимир Путін, як керівник країни, що прагне активно посередником у врегулюванні внутрішньоукраїнського кризи, обіцяв по наших каналах передати цю комплексну ідею, яку висунули наші французькі та німецькі партнери", - повідомив Лавров.

"Відповідно, у Донецьк та Луганськ в ці дні, як я розумію, такі сигнали йдуть. Про реакцію ми дізнаємося додатково", - сказав Лавров."Президент РФ доручив обговорити можливість проведення виборів в нові терміни з представниками республік. Зараз очікуємо реакції", - також заявив Лавров.Крім того, Лавров знову заявив про необхідність надання особливого статусу Донбасу.

"Крім термінів місцевих виборів ключове значення має забезпечення особливого статусу Донбасу, причому в тих самих параметрах, погоджених на папері, від них неможливо нікуди піти. Це має бути на постійній основі не на рік, не на два, три, це чорним по білому записано в "Мінську", - заявив він.

Лавров відзначив і положення про амністію. "Амністія обговорювалася, ця ситуація і місцеві вибори у ув'язці. За пропозицією президента Франції, яку підтримала канцлер ФРН, розглядалася можливість узгодження таких термінів виборів, які забезпечували б виконання всіх інших частин політичної частини угоди", - додав глава МЗС РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення