"Ледь не вибухнув": пасажир розповів про катастрофу літака в Туреччині

 BBC

Пасажир Альпер Кулу, який був на борту літака компанії Pegasus, що розбився 5 лютого в Туреччині, розповів про пережиту катастрофу.

"Наша швидкість під час посадки була вища, ніж зазвичай. Пролунало оголошення: "Ви можете ввімкнути свої телефони. Ласкаво просимо в Стамбул. Літак кілька разів гойднувся вправо та вліво. Потім він підскочив і падав десь 40 метрів, ніби з пагорба. Потім розбився на три частини", – поділився чоловік.

"Я одним із перших вийшов із лайнера. Трапився серйозний витік палива. Пожежники першими прибули на місце катастрофи. Через мегафон оголосили, що є небезпека вибуху літака, і попросили якомога швидше вийти. Я піднявся на пагорб зі зламаною рукою і дістався до машин швидкої допомоги та пожежної служби. Але там було дуже багато людей зі значно серйознішими травмами", – додав він.

Нагадаємо, 5 лютого у Стамбулі літак викотився за межі смуги і впав у яр. Від удару лайнер розірвало на три частини. На місці аварії організували масштабну пошуково-рятувальну операцію. У розламаному літаку шукали людей. Внаслідок НП три особи загинули і ще 179 – отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення