"Ледве вибралися": нардеп потрапив в епіцентр лісових пожеж у Греції

 СЕГОДНЯ

Народний депутат Володимир Ар'єв потрапив у зону лісових пожеж в Греції і ледь забрав звідти ноги. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, через великі пожежі вже багато загиблих.

"Хотіли з Наталкою Фіцич (журналіст) хоч ненадовго втекти подалі від новин, і під Афінами потрапили в епіцентр подій, гарячих у прямому сенсі. У цьому районі вже 24 загиблих. Ми ледь звідти вибралися, але, слава Богу, все добре. Бережіть ліси", – написав Ар'єв.

Як вчора повідомлялося, в Греції спалахнула величезна лісова пожежа. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Вогонь в прибережному регіоні на захід від Афін змусив людей покинути свої будинки.

Місцеві ЗМІ писали, що в результаті надзвичайної події загинули щонайменше 50 осіб. Близько двох сотень людей постраждали, з них 16 дітей, знищені сотні будинків і автомобілів. Більше половини загиблих були сусідами – уціліла мешканка постраждалого від вогню села Мати стверджує, що її населений пункт буквально знищений.

Влада Греції має намір звернутися за допомогою до ЄС . Таке рішення було ухвалене після того, як влада Афін ввела надзвичайний стан через масштабні лісові пожежі, які змусили евакуюватися багатьом жителям столичних передмість.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення