Лікар-імунолог розповіла чому люди по-різному переносять коронавірус

Іммуна система кожної людини реагує на інфікування коронавірусом по-різному. Якщо імунітет виділяє надмірну кількість захисних речовин, тоді захворювання буде протікати у важкій формі. Про це розповіла лікар-імунолог Алла Волоха.

Саме тому певна кількість людей переносить захворювання важче, з різними ускладненнями, а решта – простіше, навіть не помічаючи симптомів.

"Реакція організму молодих залежить від їхньої імунної системи. Часом імунітет може виділяти надмірну кількість захисних речовин і хвороба переходить у важкий стан. Також все залежить від того, скільки саме збудника отримала людина. Якщо багато – перебіг інфікування буде складнішим", – зазначила лікар.

За її словами, водночас діти на коронавірус реагують набагато слабше, ніж дорослі.

Нагадаємо, що від коронавірусу помер генконструктор ракетно-космічної корпорації. Після поїздки на Байконур, звідки 9 квітня був відправлений черговий екіпаж Міжнародної космічної станції, у конструктора виявили хворобу. Чоловік займався розробкою систем управління пілотованих і вантажних космічних кораблів, багатомодульних космічних комплексів, автоматичних космічних апаратів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення