Лікар Комаровський пояснив, чому карантин не працює

Попри постійне посилення карантину, медики переоцінили можливості контактної передачі коронавірусу і використання санітайзерів, однак недооцінили здатність COVID-19 накопичуватися в приміщенні і залишатися в ньому тривалий час в умовах, коли нема адекватного обміну повітря. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на сайт лікаря Євгена Комаровського.

За його словами, вже ніхто не вірить, що карантинні обмежувальні заходи здатні хоч скількись принципово щось змінити. Щойно слабшають обмеження і країна відкривається – вірус стрімко повертається. І це триватиме доти, доки більш як 60% населення, а може, і більш як 80%, не вироблять антитіла.

Доктор зауважив, що чимало країн скасували жорсткі обмеження, адже для них карантин – це економічна загибель держави, і в цих умовах щодня заражаються десятки тисяч людей, тож процес вироблення колективного імунітету наростатиме дуже стрімко.

На його думку, серйозний підйом захворюваності в Україні почнеться після початку опалювального сезону: "Щойно ми зачинимося в приміщеннях, припинимо провітрювати і станемо обігріватися, у ту ж мить впаде вологість повітря, вірус буде цілодобово зберігатися в цьому повітрі і буде хворіти більша кількість людей. Ну а що більша кількість людей хворітиме, то швидше я зможу відповісти на заитання – "коли все це закінчиться?".

Комаровський додав, що пандемія піде на спад після того, як понад 60% людей перехворіють або буде недорога безпечна вакцина.

"Якщо буде ефективна вакцина, то це все закінчиться до кінця 2022 року. А якщо не буде, то, швидше за все, теж закінчиться до кінця 2022 року. На цей час у нас буде факт колективного імунітету, а коронавірус стане тим захворюванням, до якого ми будемо ставитися так само, як до грипу", – підсумував медик.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення