Лікар Олександрівської лікарні попередила про смертельне "цунамі"

Протягом останнього тижня спостерігається тенденція збільшення кількості госпіталізованих хворих коронавірусом. Про це повідомляє лікар медичного закладу Людмила Антоненко на своїй сторінці в Facebook.

Станом на 13 квітня в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва в інфекційних відділеннях перебуває 74 пацієнти, з них - 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 - з підозрою, 61 - з пневмонією, 3 - в реанімації, 1 - на ШВЛ.

"Ми втратили двох пацієнтів - це чоловіки у віці 48 і 74 року. Обидва надійшли у вкрай важкому стані, з двосторонньою полісегментарною тотальною пневмонією, відразу були доставлені у відділення реанімації та підключені до ШВЛ. Пацієнт 48 років був підключений до апарату ЕКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя більше двох тижнів. За пацієнта 74 років ми боролися протягом тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи", - зазначила Антоненко.

За її словами, в інфекційні відділення лікарні вже надходять від 10 до 17 людей на добу. Всі вона середнього та тяжкого ступеня тяжкості. Тому загроза коронавірусу зростає.

"Не виключаємо, що найближчим часом ми можемо мати пік захворювання, особливо після Великодніх свят, з огляду на велику кількість інфікованих священиків і, ймовірно, прихожан", - написала лікар.

Нагадаємо, станом на вівторок, 14 квітня, в Україні офіційно підтверджено 3 372 випадки зараження коронавірусом COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення