Лікар попередила про новий спалах коронавірусу в Україні

В Україні можливий новий спалах епідемії коронавірусу наприкінці цієї зими, хоча нині країна переживає "катастрофічний сезон" через складну ситуацію з COVID-19. Про це заявила відомий київський лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

На її думку, незважаючи на часті антирекорди по захворюваності в Україні, в інших країнах Заходу проблеми з пандемією набагато масштабніша.

"Я все-таки хочу, щоб всі подивилися, що робиться в інших країнах. Зокрема, у Сполучених Штатах Америки. Там хворі в каплицях лікарняних лежать, у гаражах лежать хворі. Ви розумієте. Смертність там подивіться яка!" - звернула увагу ГолубовськаВона наголосила, що в Україні вдалося досягти певних успіхів у боротьбі з пандемією і стримуванню поширення небезпечного вірусу, хоча санітарно-епідеміологічна служба в нашій країні була зруйнована.

Інфекціоніст допускає, що зараз в Україні пік захворюваності COVID-19, проте ближче до весни висока ймовірність ще одного спалаху.

"Ми зараз проходимо важкий етап, ми ж про це говорили, що осінь і зима будуть найважчими за всю пандемію. Ми на це сподіваємося. Я думаю, у нас ще буде сплеск... може бути, до весни", - поділилася вона побоюваннями.

Голубовська назвала нинішній сезон катастрофічним і зазначила, що наступний має бути вже легшим.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення