Лікарі без кордонів "вимагають пояснень" у зв'язку з бомбардуванням лікарні в Ємені

 ТАСС

Міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" чекає від очолюваної Саудівською Аравією коаліції в Ємені пояснень з приводу бомбардування її госпіталю в районі Хайдан (провінція Саада). Про це заявило женевське представництво організації.

Бомбардування цивільних осіб і госпіталів являють собою порушення гуманітарного права, і "Лікарі без кордонів" просить, щоб сили коаліції пояснили обставини цієї атаки в Хайдане ", - йдеться в заяві.

Організація нагадує в цьому зв'язку, що GPS-координати лікарень "регулярно передаються керованої Саудівською Аравією коаліції", а госпіталь в районі Хайдан "була ясно відзначений логотипом" організації.

За даними "Лікарів без кордонів", мова йде про "невеликий госпіталь". По ньому було нанесено "кілька авіаударів, що почалися в 10:30 вечора в понеділок".

"Персонал лікарні і двоє пацієнтів змогли покинути будівлю до початку авіаударів, які тривали впродовж двох годин. У зв'язку з руйнуванням госпіталю, щонайменше 200 000 людина зараз не мають доступу до медичної допомоги", - йдеться в заяві.

Один із співробітників отримав легкі поранення.

Ситуація в Ємені

Протистояння між єменськими владою і бунтівниками активізувалося в серпні 2014 року. У січні нинішнього року бойове крило хоусітов "Ансар Аллах" захопило столицю країни Сану. Президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді був змушений перебратися спочатку в Аден, а після того, як бунтівники 25 березня увійшли в це місто, він покинув Ємен.

З 26 березня на його прохання Саудівська Аравія за підтримки ВПС Бахрейну, Катару, Кувейту і Об'єднаних Арабських Еміратів проводить військово-повітряну операцію проти хоусітов. До коаліції також приєдналися Єгипет, Йорданія, Марокко і Судан.

Як повідомило напередодні в Женеві Управління верховного комісара ООН з прав людини, з 26 березня по 26 жовтня в Ємені загинули 2615 цивільних осіб і 5193 отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення