Лікарі назвали специфічні симптоми COVID-19

Лікарі назвали специфічні симптоми, які можуть вказати на зараження коронавірусом. Вони можуть проявитися навіть у тих, у кого немає основних симптомів COVID-19.

За даними вчених з Оксфордського університету, існує п'ять "легких" симптомів, які можуть вказувати на коронавірус.

Перший з них - біль у животі. У деяких людей він може бути самостійним симптомом. Але іноді він може означати розвиток пневмонії в нижніх частках легень. Тому до такого симптому потрібно поставитися уважно.

Діарея - такий симптом був виявлений за результатами досліджень китайськими вченими. В Ухані, де почався спалах коронавірусу, у половини з перших 204 обстежених пацієнтів був виявлений такий симптом.

Втрата нюху також є одним з найбільш поширених симптомів. Ці дані підтвердили, як зарубіжні, так і українські фахівці. Як з'ясували вчені, деякі клітини в носі містять білки, за якими SARS-CoV-2 б'є в першу чергу. Саме так інфекція проникає в організм. Такі люди стають переносниками інфекції, так як самі не розуміють, що хворі.

У низки пацієнтів з COVID-19 проявлявся легкий фолікулярний кон'юнктивіт. Він може виражатися в налитих кров'ю очах, печінні в області очей, скупченням гною, який прилипає до вій, сверблячкою в очах.

Почуття надзвичайно сильної втоми також може бути симптомом коронавірусу. Потрібно звернути увагу на цей симптом, якщо це почуття не є наслідком перевтоми.

Нагадаємо, в Україні можуть продовжити карантин через пандемію коронавіруса до початку травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення