Лікарі в Україні залишаться без зарплати: мери міст терміново звернулися до Зеленського

Мери міст вимагають до голосування в Раді законопроекту 3275 врахувати пропозиції Асоціації міст України. Так, очільники міст України звернулися до президента, уряду та народних депутатів з приводу того, що запроваджені зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів.

У зверненні зазначають, що зараз органи місцевого самоврядування забезпечують виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, "на що виділяють сотні мільйонів гривень".

"Законопроект 3275 від 29.03.2020, всупереч позиції президента та прем’єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати вилучають з доходів місцевих бюджетів плату за землю та майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечують окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків у бюджети всіх рівнів", - наголошують у зверненні.

В Асоціації заявили, що у разі прийняття цих проєктів, у громад не буде коштів на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ.

Мери вимагають до голосування провести засідання Комітету з питань фінансів і врахувати пропозиції Асоціації міст.

Відкрите звернення оприлюднив міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення