Лікарів стурбувало перетворення гонореї у невиліковну хворобу

 Guardian

Гонорея ризикує перетворитися на невиліковну хворобу, попереджає головний лікар Англії Саллі Девіс (Sally Davies). Вона направила в усі аптеки і всім лікарям загальної практики листа, де уточнюється стратегія лікування цього венеричного захворювання. Про це повідомляє The Guardian.

Починаючи з вересня 2015 року на півночі Англії спостерігається спалах гонореї з високим ступенем стійкості до антибіотиків. Ця інфекція почала швидко набувати імунітет до нових антибіотиків, що скорочує можливості лікарів. Їм рекомендують з максимальною старанністю вибирати ліки.

Перші випадки «супергонореї», невразливої до антибіотика першої лінії азитроміцину, були відзначені в березні в місті Лідс.

У всіх відомих випадках зараження хвороба спостерігалася у гетеросексуальних пацієнтів, партнери яких проживали як по сусідству, так і в інших регіонах країни.

Дослідження, опубліковане в журналі BMJ Open, показало, що лікарі продовжують прописувати страждають від гонореї антибіотики, які вже перестали діяти проти її збудника, і тим самим підвищують опірність мікроорганізмів.

Наприклад, ципрофлоксацин влада не рекомендуює виписувати вже з 2005 року, але при цьому в 2007 році його включали в 42 відсотки рецептів, в 2011 році — до 20 відсотків.

Недолікована гонорея може призвести до серйозних наслідків для здоров'я, у тому числі безпліддя і небезпечним для життя процесів у черевній порожнині. Крім того, вона викликає сліпоту у новонароджених, матері яких заразилися гонореєю. У Великобританії вона є другим по поширеності венеричним захворюванням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення