Лікаря, який отримав $22 тисячі хабара, оштрафували на 8500 грн

 Лига.Новости

Солом'янський райсуд Києва визнав винним керівника відділу Національного інституту хірургії і трансплантології імені Шалімова в одержанні неправомірної вигоди за трансплантацію печінки. Про це йдеться в рішенні суду.

У документі не розкривають прізвища лікаря. Видання Судовий репортер повідомляє, що йдеться про хірурга Олега Котенка. В редакції називають його "єдиним в країні хірургом, який проводить трансплантацію печінки".

Слідство встановило, що медик спочатку вимагав у пацієнта хабар в розмірі $100 за консультацію. Після того, як хворому поставили діагноз рак печінки, лікар вимагав у нього $30 000 за трансплантацію органу й післяопераційне лікування. При цьому він зазначав, що без лікування пацієнт може померти.

5 вересня 2019 року лікар провів операцію. Під час післяопераційної терапії він нагадував пацієнту про "борг за врятоване життя". Той спочатку приніс медику $2000, а потім і $20 000. Загальна сума хабара становила 545 360 гривень. У жовтні лікаря затримали.

Лікар пішов на угоду з прокурором і повністю визнав свою провину. Суд призначив йому покарання у вигляді 8500 гривень штрафу.

Прізвища лікаря більше немає в списку співробітників відділу на сайті інституту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення