Лікаря на Луганщині судитимуть через смерть пацієнтки

На Луганщині судитимуть лікаря Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання, який підозрюється у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, внаслідок чого померла пацієнтка. Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

“Направлено до суду обвинувальний акт стосовно лікаря Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст.140 КК України)”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що слідством установлено, що в липні 2019 року на прийом до лікаря-стоматолога потрапила пацієнтка із зубним болем. При зверненні жінки медпрацівник провів її обстеження не в повному обсязі та встановив неправильний діагноз. Подальша тактика лікування призвела до розвитку ускладнень та погіршення її стану здоров’я. Хвора не отримала належної медичної допомоги, через що на четвертий день померла, вказали у прокуратурі.

Так, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправних робіт строком до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення