Ліки не врятують: вчені шокували заявою про смертність від коронавірусу

 AFP

За спостереженнями фахівців Лондонської університетської лікарні причиною високої смертності при зараженні коронавірусом COVID-19 є так званий цитокіновий шторм, який вбиває пацієнта.

У клініці звернули увагу на те, що стан людини, зараженої коронавірусом, раптово погіршується через 7-10 днів після появи перших симптомів. Причину цього явища пояснила фахівець із запалення Джессіка Менсон з Лондонської університетської лікарні.

"Накопичені дані свідчать про те, що причиною загибелі пацієнтів з важкою формою COVID-19 може мати синдром цитокінового шторму", - зауважила вона.

Цитокіни - це білки, які є частиною імунної системи і виділяються, коли організм відчуває себе під загрозою інфекції. Зазвичай це явище позитивно впливає на організм людини, але в разі потрапляння в нього коронавірусу SARS-CoV-2 і близьких до нього інших вірусних інфекцій виділення цитокінів стає подібним до вибуху: їх з'являється так багато, що вони вбивають пацієнта.

На думку Джесіки Менсон, саме цитокіновий шторм призвів до високої смертності від "пташиного грипу" H5N1 в 2005 році і зіграв значну роль в пандемії іспанського грипу в кінці Першої світової війни, коли загинуло майже 50 мільйонів людей.

Завдання вчених тепер полягає в тому, щоб знайти засіб для заспокоєння або затримки "цитокінового шторму" без зниження імунного захисту пацієнта.

На жаль, медики стверджують, що в даний час не існує ефективного методу блокування "шторму".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення