Липецька фабрика Roshen виплатила Росії 71 млн гривень

 Тиждень

Липецька фабрика корпорації Roshen, власником якої є український президент Петро Порошенко, виплатила Росії 181 мільйон рублів, в розкраданні яких її звинувачували. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на матеріали справи, які надійшли в Мосміськсуд.

"Фабрика добровільно виплатила 181 мільйон рублів і пені, таким чином відшкодувавши заявлений збиток, заподіяний державі", – оголосив матеріали справи суддя.

Представник Roshen Максим Крупський уточнив, що загальна сума виплат разом зі штрафами склала 285 мільйонів рублів. Він пояснив, що таку суму визначила податкова служба і фабрика виплатила її, хоча і не згодна з позицією слідчого, що грошові кошти були отримані незаконно.

"Крім цього, на організацію наклали штраф на суму 49 мільйонів рублів, він поки не виплачений", – додав Крупський. Юрист запропонував суду залишити під арештом майно на 50 мільйонів рублів, а не на 1,5 мільярда рублів, як зараз.

При цьому Мосміськсуд залишив під арештом Липецьке майно корпорації Roshen.

Арешт на майно наклав Басманний суд Москви в рамках кримінальної справи. Справу навесні 2015 року порушив центральний апарат Слідчого комітету РФ: за його даними, з бюджету Росії було викрадено близько 180 мільйонів рублів за рахунок незаконного відшкодування податку на додану вартість. Кого конкретно слідство вважає організатором махінацій, не повідомлялося.

Як повідомлялося, в травні у кондитерській корпорації Roshen спростували поширену в ЗМІ інформацію про наявність покупця на російські активи.

Нагадаємо, в січні генеральний директор корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що російські активи виставлені на продаж за 200 млн доларів. Раніше президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві 14 січня заявив про підписання договору про передачу його частки в підприємстві Roshen незалежному трасту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення