Лише після блокування "Азовом" Нацрада вирішила перевірити Інтер

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на сьогоднішньому засіданні призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" через трансляцію в ефірі фільмів російського виробництва, а також через інцидент під час сюжету про Небесну сотню. Про це повідомляють на сайті регулятора.

За результатами моніторингів Нацрада виявила в ефірі "Інтера" трансляцію фільмів "Поверни мою любов", "Вітряна жінка" і "Я буду чекати на тебе завжди", виготовлених у РФ 2014 року, що є порушенням українського законодавства. Крім того, телеканал продемонстрував фільм "Киянка", випущений у СРСР 1958 року, проте він, як зазначено в рішенні Нацради, містить ознаки пропагандистського фільму, що також порушує законодавство про телебачення і радіомовлення. Також на засіданні порушили питання про нецензурне висловлювання креативного продюсера телеканалу Марії Столярової, що прозвучало 21 лютого в прямому ефірі програми "Подробиці тижня".

Представники каналу повідомили, що 24 лютого в програмі "Подробиці" канал попросив пробачення у глядачів за прикрий інцидент, спричинений технічною помилкою працівників, а Столярову було звільнено.Зазначимо, що скандал з українським телеканалом привернув увагу Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

Представник ОБСЄ Дунья Міятович висловила стурбованість безпекою журналістів телеканалу, офіс якого сьогодні блокували активісти громадської організації "Азов".

Про це вона написала у своєму мікроблозі Twitter."Стурбована безпекою журналістів "Інтера" в Києві", - зазначила Міятович.

Нагадаємо, 21 лютого громадянка РФ Столярова під час прямої трансляції, коли йшов сюжет про Небесну сотню, промовила: "Ну-ка давайте заканчивать эту х****". Згодом вона пояснила недільний інцидент технічною помилкою. Столярова раніше працювала на "Рен-ТВ", коли спалахнув скандал, в її соцмережах знайшли антиукраїнські й антимайданівські записи. Журналістка назвала їх "робочою необхідністю". Столярову звільнили з телеканалу, а згодом Служба безпеки видворила її з України. Їй заборонено в'їзд в Україну терміном на п'ять років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення