Лісові пожежі у Греції та Туреччині: десятки тисяч людей евакуюють на стадіони та в аеропорти (відео)

У Греції та Туреччині вирує справжній вогняний Армагеддон. Рекордна спека призвела до масштабних лісових пожеж. Природна стихія не заспокоюється і перекидається на нові території.

Туреччина: туристи з готелів бачать полум’я, але їх не евакуюють

На півдні Туреччини поблизу Анталії масштабно палають ліси. Загалом полумʼя охопило три провінції: Анталію, Манісу і Кахраманмараш. Як пише турецький новинний сайт TRT Haber, пожежні майже добу не можуть загасити пожежі.

Вогонь вже підібрався дуже близько до готелів. Заграву видно за кілька кілометрів від Анталії. Полум’я дуже швидко поширюється через сильний вітер.

Кемерська державна лікарня та прилеглі населені пункти евакуйовані. Однак керівництво готелів не поспішає оголошувати евакуацію.

Ось так туристи у готелях у Кемері спостерігають за лісами, охопленими вогнем:

Приборкати полум'я намагаються гелікоптери, автоцистерни з водою та машини швидкого реагування. Наразі відомо про 6 потерпілих.

Греція: близько 50 тисяч людей евакуювали

Ще масштабніші лісові пожежі вже кілька діб вирують у Греції. Найсерйозніша пожежа вірує на Родосі, звідки евакуювали 30 000 людей, включаючи тисячі туристів. Їх розміщують на стадіонах та в аеропорту. Греція вже сьомий день бореться з лісовими пожежами на острові Родос.

Лісові пожежі також спалахнули на острові Евія, у північній частині Пелопоннесу, що неподалік міста Егіо, та острові Корфу. З останнього евакуювали понад дві тисячі людей. На Евії влада наказала жителям чотирьох південних сіл евакуюватися в місто Карістос, пише The Guardian. Місцева поліція заявила, що 16 000 людей було евакуйовано сушею і 3 000 морем з 12 сіл і кількох готелів.

Місцева влада звернулася до мешканців із закликом надати кімнати з ліжками для евакуйованих людей — до них переправили переважно сім'ї з дітьми та літніх громадян. Решту розміщували в міських будівлях: на вокзалах, у будівлі мерії та в театрі.

Пожежники щосили намагаються стримати 82 лісові пожежі по всій країні, 64 з яких спалахнули в неділю, найспекотніший день літа у Греції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення