Літаючий автомобіль схвалено до випробувань у повітряному просторі США

 Новое Время

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дозволило проводити повітряні випробування прототипу літаючого автомобіля Terrafugia TF-X. На даній стадії Terrafugia TF-X не є повноцінним автомобілем.

Американська компанія Terrafugia буде випробовувати його зменшену копію. Тим не менш, творці літального апарату вважають це значним досягненням. Тест Unmanned Aircraft Systems або sUAS (таку назву отримала зменшена модель) забезпечать їх даними, які стануть ключем до створення цього літаючого автомобіля.

"Дозвіл від FAA дозволить Terrafugia перевірити, як масштабна модель TF-X буде триматися в повітрі і зібрати дані, які вплинуть на конструкцію майбутнього апарату. Через нестандартну конфігурацію TF-X, вкрай важливо досягти стійкого, стабільного польоту від більш компактних моделей, перш ніж приступати до випробувань повнорозмірного прототипу TF-Х", - йдеться в заяві компанії.

Наразі інженери Terrafugia займаються створенням TF-X sUAS і розробляють детальний план випробувань. Масштабна модель буде управлятися дистанційно. Передбачається, що вона зможе підніматися на висоту до 120 метрів і розвивати швидкість до 160 км/год.

Ящо компанії вдасться довести свій проект до завершення, то на світ з'явиться 4-місний гібридний напівавтономний літаючий автомобіль з можливістю вертикального зльоту і посадки

На рахунку Terrafugia вже є один літаючий автомобіль. Ще у 2013-му році вона провела випробування моделі Transition на публіці. Тоді в повітря піднявся повноцінний літальний апарат, а не зменшена копія. Правда, зовні Transition не дуже схожий на автомобіль. Це скоріше невеликий літак зі складними крилами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення