Літак МАУ був збитий іранською зенітною ракетою — ЗМІ

Український літак МАУ був збитий іранською зенітною ракетою, повідомляєNewsweek з посиланням на джерела в Пентагоні. За даними високопоставленого джерела в Пентагоні, інцидент був випадковим.

«Протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу баз США, який був відповіддю на вбивство США генерала Кассема Сулеймані», — зазначило джерело.

Ненавмисне знищення лайнера іранськими ППО також підтвердили високопоставлені джерела в розвідці США та співробітник іракської розвідки.

Ймовірно, літак був знищений ЗРК Toр-M1 ППО Ірану, які готоувалися відповісти на можливу відповідь США після атаки на бази в Іраку.

Центральне командування ЗС США відмовилося коментувати дану інформацію.

У свою чергу, джерела CBS News в розвідці США повідомили, що супутник зафіксував в районі катастрофи інфрачервоні «спалахи» після пусків ракет, після чого стався вибух.

Нагадаємо, літак Міжнародних авіаліній України (МАУ) зазнав катастрофи в районі Тегерана 8 січня, на його борту знаходилися 176 осіб, включно з членами екіпажу — громадянами України. Всі вони загинули.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення