Літак на сонячних батареях вперше перетнув Атлантичний океан

 Корреспондент

Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 пройшов найважчу ділянку свого кругосвітнього перельоту: швейцарці Бертран Пікар і Андре Боршберг успішно посадили повітряне судно в Севільї на півдні Іспанії.

Авіатори вважають пройдений 15-й етап польоту найскладнішим. Спочатку планувалося приземлитися в Парижі, щоб повторити політ Чарльза Ліндберга 1927 року на літаку Spirit of St. Louis з двигуном на викопному паливі.

"Якщо б ми полетіли в Париж, все стало б дуже заплутаним, оскільки довелося б перетинати ряд зон контролю диспетчерів", – пояснив журналістам учасник проекту Ів-Андре Фазель, відповідальний за зв'язки з авіадиспетчерами.

Проект Solar Impulse вже поставив ряд світових рекордів в категорії польотів на сонячній енергії, здійснивши зокрема перший такий політ через всю територію США у 2013 році.

Навколосвітня подорож швейцарських ентузіастів почалося 9 березня 2015 року в Абу-Дабі. За минулий рік Пікар і Боршберг долетіли до Гавайських островів, де взяли паузу.

21 квітня 2016 року ентузіасти відновили переліт, полагодив батареї.

Розмах крила Solar Impulse 2 практично ідентичний такому ж як у Boeing 747. Літак оснащений 17 тисячами сонячних батарей. У нічні години літальний апарат живиться від літій-іонних зарядних елементів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення