Літаки "аравійської коаліції" обстріляли автобус в Ємені, є жертви

 Reuters

Військово-повітряні сили коаліції на чолі з Саудівською Аравією обстріляли в Ємені автобус, в якому робітники їхали на фабрику, в результаті чого десять з них загинули. Про це повідомляє агентство Reuters.

За його даними, інцидент стався в місті Таїз на південному заході Ємену. Місто досі перебуває під контролем шиїтського угруповання "Ансар Аллах" (хоусіти), бої за нього не припиняються вже кілька місяців.Тиждень тому хоусіти обстріляли кілька житлових кварталів Таїз, тоді загинули більше 20 мирних жителів.

Протистояння між єменськими владою і бунтівниками активізувалося в серпні 2014 року. У січні поточного року бойове крило хоусітов "Ансар Аллах" захопило столицю країни Сану. Президент Абд Раббо Мансур Хаді був змушений перебратися спочатку в Аден, а після того, як бунтівники 25 березня увійшли в це місто, він покинув Ємен.

З 26 березня на його прохання Саудівська Аравія за підтримки ВПС Бахрейну, Катару, Кувейту і Об'єднаних Арабських Еміратів проводить військово-повітряну операцію проти хоусітов. До коаліції також приєдналися Єгипет, Йорданія, Марокко і Судан.

Після звільнення від прихильників "Ансар Аллах" тимчасової столиці країни міста-порту Аден єменської армії і загонам ополчення вдалося домогтися значних успіхів у бойових діях проти хоусітов. В даний час, згідно із заявою представників аравійської коаліції, під контролем проурядових сил знаходиться до 75% єменській території.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення