Літні шини: корисні поради як зробити правельний вибір

Нові транспортні засоби, які чекають свого власника в спеціалізованих автосалонах, обладнані літніми шинами. При цьому ніхто не поспішає відразу після покупки приступати до їх зміні. Одночасно з цим при виборі відповідного варіанту, часто доводиться враховувати думку експертів, в іншому випадку виникають ризики допущення помилок з витікаючими негативними наслідками.

Особливості вибору розміру

Необхідно чітко розуміти, що допустимі розміри літніх шин для конкретного транспортного засобу відображаються в спеціально розробленій інструкції, яка розміщена на бічній частині шин. Щоб спростити завдання рекомендується вивчити розміщену табличку в отворі водійських дверей. Про це свідчать численні відгуки власників транспортних засобів.

У багатьох автомобілях на розглянутих табличках відображається кілька варіантів допускаються до використання шин. Тому оптимальний вибір повністю лягає на плечі автолюбителя. При цьому не варто забувати, що максимально допустимий показник розбіжності від заводських параметрів, не повинен перевищувати 5%, в іншому випадку можуть наступати негативні наслідки.

У разі встановлення автомобільних шин, розбіжності із заводськими параметрами яких перевищує 10%, виникає необхідність у зверненні до фахівців уповноваженого органу для подальшого внесення змін до ПТС. Ігнорування правила тягне автоматично нарахування штрафів за неофіційну зміну конструкції транспортного засобу з наслідками.

Які шини за величиною і ширині вибрати

Автомобілісти, які роблять акцент на користь придбання широких шин, автоматично забезпечують транспортному засобу підвищені показники стійкості та ефективного гальмування. При цьому вузький тип коліс відрізняється своєю стабільністю і відмінно підходять для повсякденних поїздок на великі відстані.

Важливо знати: чим менше виробники зробили висоту профілю, тим істотніше стають ризики пошкодження боковини, що тягне на необхідності виконувати заміни з витікаючими фінансовими наслідками.

Щоб підібрати оптимальний варіант шин для персонального транспортного засобу і при цьому уникнути додаткових фінансових витрат, рекомендується звертати увагу на кілька ключових параметрів:

  • виробник - від цього залежить якість шин;
  • ціна-оптимальним рішенням стане вибір "золотої" середини;
  • відкликання. Зверніть увагу, для багатьох це є основоположним фактором при виборі модельного ряду. Як правило, досить відвідати тематичний форум, щоб швидко ознайомитися з доцільністю покупки цікавлять шин.

Додатково фахівці рекомендують робити вибір на користь сертифікованих точок продажів, інакше істотно зростають ризики потрапляння на шахраїв. Як мінімум, це вбереже від покупки підробки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення