Литовський експерт спрогнозував нову війну від РФ через 4-5 років

 СЕГОДНЯ

Росія поки буде збиратися з силами і робити вигляд, що не має наміру починати нову війну, однак через 4-5 років російський режим може спробувати перевірити НАТО.Такое думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" аналітик Гудзонівського Інституту у Вашингтоні Марюс Лаурінавічюс.

За його словами, Росія може почати війну з одним з членів НАТО, щоб подивитися, як відреагує Альянс і чи буде захищати члена військового блоку.

Все може статися. Тому ці люди можуть запросто почати провокації. Мої судження полягають в тому, що в найближчі чотири роки ми побачимо деяке затишшя. Кремлівський режим буде робити вигляд, що не має наміру вдаватися до агресивних дій. Насправді, вони будуть просто чекати, поки зміниться влада в Німеччині і Франції. Крім того, треба пам'ятати, що військова реформа в РФ закінчується на початку 20-х років, тому вони максимально корисно використовують цей час для підготовки. вони будуть "замилювати" очі показовою співпрацею. Але все ж, я думаю, що це все одно закінчиться новою війною. Але не зараз, а через 4-5 років, коли вони зберуться з силами", – розповів Лаурінавічюс.

Раніше в Литві повідомляли, що в 2017 році країна має намір почати будівництво стіни, щоб відгородитися від Росії на кордоні з Калінінградською областю.

Також будівництво стіни від росіян почали в Латвії, де вже встановили 23 кілометри загородження. Забір повинен бути зведений на всьому 276-кілометровому кордоні між двома країнами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення