Людей били: у Харкові судитимуть керівництво псевдореабілітаційного центру

На Харківщині судитимуть керівника псевдоцентру реабілітації та його підлеглого за фактом незаконного позбавлення волі, вчиненого щодо двох чи більше осіб, що супроводжувалось заподіянням фізичних страждань. Про це повідомляє місцева прокуратура.

У ході досудового розслідування встановлено, що на території Харківського регіону під егідою протестантської релігійної громади харизматичного напрямку функціонував центр платної реабілітації для алко- та наркозалежних осіб. При цьому медичні ліцензії та спеціальне обладнання було відсутнє.

Під час проходження так званої «реабілітації» осіб, які перебували у вказаному центрі, примусово утримували в приміщенні. Їх обмежували у праві вільного пересування та позбавляли права спілкування з близькими та родичами. Крім того, керівництвом центру вилучалися особисті речі: грошові кошти, документи, мобільні телефони та ліки.

До утримуваних осіб застосовувалися засоби психічного та психологічного впливу: у разі спроби припинити покинути приміщення їм наносили тілесні ушкодження.

Під час проведення санкціонованих обшуків визволено 7 осіб, яких наразі визнано потерпілими у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування здійснював Шевченківській ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення