Люди масово діляться історіями самогубств та загадкових смертей солдатів: у соцмережах з'являються групи на підтримку стрілка з Дніпра (фото)

У соцмережі Facebook з'явилася загальнодоступна група “На підтримку Артема Рябчука”. За день до неї приєдналося майже дві з половиною тисячі людей.

Активісти проводять збір коштів на продукти та речі для ув'язненого Рябчука. Висловлюють слова підтримки, діляться один з одним інформацією про перебіг розслідування. Люди, що підтримують Артема, також хочуть найняти для нього хорошого адвоката (зараз у нього безкоштовний державний), який допоможе підозрюваному у масовому вбивстві хлопцеві уникнути довічного ув'язнення.

Люди масово діляться історіями самогубств та загадкових смертей солдатів Нацгвардії та ЗСУ, публікаціями про “дідівщину” в армії та жорстоке поводження з боку командирів.

Крім цього, учасники групи вчора склали та подали електронну петицію на сайті Президента України “За недопущення несправедливого розгляду справи Рябчука Артемія!”.

Тим часом слідчі ДБР та адвокат підозрюваного Ігор Степанов одночасно і паралельно шукають свідків та очевидців трагічної події на Південмаші у Дніпрі. Правозахисник, зокрема, через соцмережі розшукує дівчину, яка добровільно підвозила Рябчука на тієї фатальної ночі і сподівається знайти її раніше, ніж слідчі.

Інші користувачі вимагають довічного ув'язнення для "холоднокровного вбивці" і тій самій групі. Також шукають постраждалих від свавілля військових.

Нагадаємо, у Дніпрі в ніч проти 27 січня на заводі “Південмаш” сталася трагедія – 20-річний солдат термінової служби, уродженець Ізмаїльського району Артемій Рябчук з автомата розстріляв військовослужбовців. В результаті 5 людей загинули, одна з убитих – цивільна жінка, ще – 5 отримали важкі поранення. Після розстрілу озброєний солдат втік, але невдовзі сам здався поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення