Люди живуть в страху: в будинки селян в Полтавській області регулярно влітають машини

Машина злітає з траси і врізається в приватний двір. Будинки жителів Семьянівки в Полтавській області регулярно таранить автотранспорт. Все через аварійну ділянку дороги, вздовж якої розташовані будинки. Люди живуть в страху, побоюючись чергової ДТП.

Ворота повністю зруйновані, збитий ріг будинку. Сорокатонний КРАЗ в'їхав у двір до Юрія Шлямова. За останні п'ять років машини влітали у двір Шлямових вже чотири рази.

Але ще сумніше ситуація у сусідки. У будинок Надії Вербної навантажені машини врізалися десять разів. Знадвору доводилося потім виносити щебінь, сою і навіть будівельні плити. А КРАЗ з бетонними блоками мало не розвалив її житло. Господині пощастило не опинитися під завалами.

Під загрозою тарана вантажівками в Семьянівці кілька будинків. Житла розташовані внизу крутого спуску. Важковаговики несуться зверху. І якщо відмовляють гальма або водій не помічає повороту – тоді на швидкості автомобілі влітають в будинок.

Двометровий земляний вал, який перед спуском насипав Укравтодор, виявився ненадійним бар'єром. Два тижні тому КРАЗ його з легкістю подолав і врізався в будинок Шлямових.

"Споруди інженерні не витримують. Треба розробляти якісь інші, треба розробляти більший вал, масивніше, вище, може, якусь зробить яму, щоб застрявали там машини", - говорить Семьянівський сільський голова Андрій Щедрик.

З початку року цю ділянку дороги Укравтодор передав на баланс обласної адміністрації. Там є кілька варіантів, які бар'єри встановлювати для вантажівок.

Зараз шукають фахівців, які спроектують надійний захист. У місцевих такого досвіду немає, тому що спуск в Семьянівці – єдина в своєму роді аварійна ділянка в області. Знайти інженерне рішення і виконати роботи доорожники обіцяють до кінця року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення