Лондон передав Москві докази теракту на борту літака А321

 Lenta.ru

Лондон передав Москві докази того, що російський лайнер Airbus А321, найімовірніше, загинув у результаті терористичного акту. Відповідну заяву зробив представник британського МЗС в інтерв'ю агентству супутника.

«Зазвичай ми не коментуємо питання, пов'язані з розвідкою. Проте ми прийняли рішення на підставі наявної у нас інформації. Як раніше було оголошено прем'єр-міністром Девідом Кемероном і главою МЗС Філіп Хеммонд, існує висока ймовірність того, що російський авіалайнер зазнав аварії через вибуховий пристрій.

Ми надали наші висновки партнерам, у тому числі Росії. Деяка інформація засекречена, але ми поділилися тим, чим могли», - цитує агентство представника Форін офісу.

Раніше повідомлялося 9 листопада, що попередня розшифровка бортових самописців лайнера не допомогла встановити причину катастрофи та експерти приступлять до лабораторним аналізам фрагментів тіл і уламків.

Днем раніше британська The Sunday Times опублікувала ім'я передбачуваного організатора вибуху на борту А321. За інформацією газети, теракт влаштував голова підрозділу «Ісламської держави» на Синайському півострові «Вілаят Синай» Абу Усама аль-Масрі.

Згідно з інформацією видання, бомбу в аеробус проніс один з членів угруповання, що працював в аеропорту Шарм-ель-Шейха.

4 листопада уряд Сполученого Королівства висловив побоювання, що причиною загибелі літака міг стати вибуховий пристрій.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення