Lufthansa скасувала 900 рейсів через страйк бортпровідників

 ТАСС

Найбільша авіакомпанія Німеччини - Lufthansa - скасувала близько 930 намічених на середу рейсів через страйк бортпровідників. Про це йдеться в опублікованому в середу в заяві авіаперевізника.

Як очікується, свої плани доведеться переглянути близько 100 тис. пасажирів. Напередодні профспілка Незалежна організація бортпровідників (НОБ) заявив, що страйк, починаючи з сьогоднішнього дня, проходитиме в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Мюнхена і Дюсельдорфа до 14 листопада включно на всіх рейсах на довгі і середні відстані.

Lufthansa спробувала в судовому порядку заборонити проведення страйку, проте суд з трудових питань в Дармштадті минулої ночі назвав обґрунтованою страйк в Франкфурті-на-Майні та Мюнхені.

Суддя зазначив, що НОБ чітко сформулював цілі страйку. Часткового успіху компанія добилася лише в Дюссельдорфі, де суд заборонив проведення страйку.

Бортпровідники дочерніх компаній Lufthansa у страйку не беруть участь.

НОБ оголосив про проведення страйку в минулий четвер після того, як обидві сторони не змогли дійти згоди на черговому раунді тарифних переговорів. Суперечка, у тому числі з питання пенсій для бортпровідників, між НОБ і Lufthansa триває вже близько двох років

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення