Луганськ перейменували на Ворошиловград

Ватажок терористичного угруповання "ЛНР" Леонід Пасічник підписав так званий "указ", відповідно якого місто Луганськ використовуватиме колишню назву "місто Ворошиловград".

У цьому "указі" передбачено використання назви "Ворошиловград" поруч з назвою "Луганськ" при проведенні заходів, пов'язаних із Другою світовою війною. Зокрема, Днем перемоги 9 травня.

Луганськ називався Ворошиловградом в 1935-1958 і 1970-1990 роках на честь радянського військового і політичного діяча Климента Ворошилова.

Ворошилов брав участь у репресіях часів правління Йосипа Сталіна. Зокрема, він брав участь в розгляді так званих розстрільних списків - переліків осіб, репресованих за санкцією членів Політбюро. Підписи в списках означали винесення обвинувального вироку. Підпис Ворошилова була на 185 списках, за якими були засуджені і розстріляні понад 18 тисяч осіб.

Нагадаємо, Клим Ворошилов — радянський військовий та політичний діяч. Під час Великого терору Ворошилов брав участь у розгляді так званих розстрільних списків — переліків осіб, репресованих із санкції членів Політбюро ЦК ВКП(б). Підписи на списках означали винесення обвинувального вироку. Підпис Ворошилова присутній на 185 списках, за якими були засуджено і розстріляно понад 18 тисяч осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення