Бойовики затримали "міністра енергетики" за продаж вугілля до України

У суботу, 17 жовтня, представники так званого "міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР" затримали "міністра палива, енергетики та вугільної промисловості" Дмитирий Ляміна. Про це повідомляє сепаратистський сайт "Луганський інформаційний центр".

За даними сепаратистів, Лямін "активно вибудовував корупційні зв'язки і схеми".

"Перебуваючи в злочинній змові з "правою рукою" відомого українського кримінального авторитета Юрія Іванющенка (Єнакіївського) Іваном Аврамовим, Лямін неухильно виконував розпорядження кримінальних авторитетів по контрабанді вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для" республіки "підприємств паливно-енергетичної сфери", - уточнюється в повідомленні.

Представники "ЛНР" заявили, що "особливе поширення злочинна діяльність Ляміна отримала у вугільній сфері". Так званий "міністр" в період з січня по вересень 2015 року "незаконним шляхом реалізував в Україні 3300284 тонни вугільної продукції, що складає більше 88% від усього видобутого і реалізованого вугілля" республікою ".

"Свої махінації він проводив через підконтрольні йому фірми, які не мають реєстрації і не здійснюють виплати в" бюджет", - зазначили сепаратисти.

"В результаті злочинної діяльності Ляміна економіці "ЛНР" завдано збитків у розмірі близько 350 млн руб. Крім того, зазначені підприємства використовують 75-80% залізничних перевезень, при цьому залізничний тариф ними не сплачується. Недоотримана прибуток Луганській залізниці тільки за вересень цього року становить близько 69 млн. рублів", - йдеться в повідомленні.

17 жовтня координатор групи "Інформаційне опір", Дмитро Тимчук повідомив, що в "ЛНР" проводиться розслідування махінацій з паливно-мастильними матеріалами бізнесмена Сергія Курченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення