Лукашенко поскаржився на Росію, яка пресує і загвинчує гайки

Президент Білорусі Олександр Лукашенко поскаржився, що Москва щороку починає «пресувати» Мінськ, «загвинчуючи гайки». Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы».

За словами Лукашенка, подібна ситуація склалася після того, як навколо президента Росії Володимира Путіна «прагматики утворилися, риночники», які не були зацікавлені в Білорусі в якості союзника і стали намагатися використовувати її економіку.

«Вони вважали: «Ми проживемо без всіх, Білорусі нам не треба, будемо її потихеньку-потихеньку пресувати, у них там економіка хороша, будемо ціни на енергоносії підвищувати», - зазначив президент Білорусі.

Він нагадав, що дефіцит в товарообігу Росії і Білорусі на цей момент досяг 9 мільярдів доларів.

«Тобто ми у вас купуємо на 9 мільярдів доларів більше, ніж продаємо. Це (дефіцит в товарообігу, - Ред.) - причина американсько-китайського конфлікту. З економічної точки зору це абсолютно ідентична річ», - пояснив Лукашенко.

Він також задався питанням про те, що отримав Мінськ від тісної співпраці з Москвою.

«Що отримали, що ви кожен раз, щороку починаєте нас пресувати, загвинчуючи гайки і підвищуючи ціни?», - поцікавився президент Білорусі.

Як відомо, Росія і Білорусь вже більше ніж року обговорюють подальшу інтеграцію в рамках Союзної держави. Остання зустріч Путіна і Лукашенка відбулася в Санкт-Петербурзі, де 20 грудня пройшов саміт ЄАЕС. В цей же день лідери Росії і Білорусі провели окрему зустріч, на якій обговорили поглиблену інтеграцію двох країн в рамках Договору про створення Союзної держави. За підсумками переговорів голова Мінекономіки Росії Максим Орєшкін заявив, що Москва і Мінськ все ще не погодили питання нафти, газу і податків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення