Лукашенко послав жорсткий сигнал Путіну

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував можливість «приєднання» Білорусі до Російської Федерації.

Як повідомляє «Белта», 18 серпня під час кадрових призначень в уряд Лукашенко заявив, що Білорусь «ніколи не стане васалом жодної країни».

«Я до Кремля звітувати не їжджу. Ми домовилися (з РФ – ред.) про наші взаємини.... Ми уклали понад сотню нормативно-правових актів, у нас створено певну базу. Ми усно можемо ухвалювати рішення і реалізовувати їх. У нас дуже добрі і близькі стосунки», – заявив Лукашенко.

При цьому він додав: «Якщо Росія підписала з Білоруссю договір, угода, ми вимагаємо, щоб це бездоганно виконувалося. І я відкрито кажу, що ми ніколи не станемо васалами жодної країни».

«Не треба від нас вимагати, як дехто починає вже на злобу дня писати: «Треба швидше Лукашенко вступити до складу РФ і Білорусь туди скинути». Це будуть останні дні політика у Білорусі, який ухвалить таке рішення.... Ми можемо існувати в союзі з РФ і вирішувати наші спільні завдання без будь-яких проблем», – зазначив президент Білорусі.

Також він заявив, що Білорусь «ніколи не буде руйнувати жодне інтеграційне об’єднання».

«Я... відмовлятися від цього (від інтеграційних об’єднань – ред.) не має наміру. Але якщо нас б’ють ногами, ми змушені відповідати», – додав президент.

«Деякі, особливо росіяни, «плявузгають» (кажуть дурниці – ред.), інакше не скажеш: «Лукашенко хоче щось показати або показатися Путіну».... Ми один одного знаємо понад 20 років, він мене знає, як облупленого, і я його знаю, що мені показувати Путіну?», – додав Лукашенко.

Він також зазначив, що Білорусь «не хоче повторення того, що відбувається в Україні з РФ».

«Конфлікт цей. Нам це не треба. І Росії це не потрібно. Тому що у неї єдине вікно в 1 тис. км зі сходу на захід – це Білорусь. Росія потребує стабільної Білорусі», – заявив Лукашенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення