Лукашенко заявив, що білоруси не вмирають від коронавірусу

Білоруси помирають не від зараження коронавірусом, а від хронічних захворювань, які розвиваються на тлі COVID-19. Про це в понеділок, 13 квітня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді щодо ситуації з коронавірусом, повідомляє "Белта".

"Люди бояться. Тому я їм хочу сказати наступне: у нас у країні не померла жодна людина від коронавірусу. Жодна! Вони померли від букету хронічних хвороб, які у них були", - сказав Лукашенко.

Він повідомив, що причинами смертей стають серцево-судинна недостатність, дихальна легенева недостатність, цукровий діабет і діагнози, які "навіть прочитати неможливо".

За словами Лукашенка, коронавірус - "це та атмосфера, в якій розвиваються їх хронічні хвороби".

"Ніхто від коронавірусу в нашій країні не помре. Я публічно про це заявляю. Це моє тверде переконання, виходячи з аналізу не тільки минулих років. У нас вже досвід цього року є. І, виходячи з досвіду нашого, китайського, американського, європейського (протікання цих хвороб), ми бачимо, як працювати. Ми вже знайшли комбінації ліків, щоб рятувати людей. Тому ми за кожну людину будемо не боротися, а битися. І якщо ця людина не опустила руки, вона обов'язково одужає", - пообіцяв Лукашенко.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я Білорусі, станом на 13 квітня у країні померло 29 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, загальне число інфікованих досягло 2919 осіб.

В Україні станом на 13 квітня, в Україні коронавірусом COVID-19 заразилися 3102 осіб. Тільки за минулу добу захворіли 325 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення