Луценко не посадить друзів Порошенка, – екс-генпрокурор

Колишній генпрокурор Віталій Касько ну вірить, що очільник ГПУ Юрій Луценко посадить трьох своїх чи президента друзів. Про це він сказав у інтерв’ю "Главкому".

"Не вірю. Тут у Луценка ситуація простіша, ніж у того ж Ситника. Якщо він буде діяти за законом, то боротьба з корупцією – не його компетенція, а НАБУ і САП. Знаєте, що може зробити Луценко? Не втручатися і дати можливість антикорупційним органам посадити будь-кого – і своїх друзів, і друзів президента", - сказав Касько.

Він зазначив, що найбільш чутливим для суспільства є те, що, судячи з усього, корупція покривається якраз людьми з найближчого оточення керівництва держави.

"І не вдасться замилити очі людям затриманням тих, хто до цих серйозних схем не має відношення. Все одно буде чітко видно – корупція в яких сферах є недоторканою. І відповідно будуть питання до НАБУ", - каже екс-генпрокурор.

За його словами, поки що влада намагається ще більш туману напустити в питаннях боротьби з корупцією, але насправді суспільство зрозуміло, що реальної боротьби з корупцією не відбулося.

"Більше того, нещодавнє дослідження Freedom House продемонструвало, що рівень боротьби з корупцією зараз такий самий, як за часів Януковича. На рівні 2013-го року залишились такі ключові показники як справедливість судової системи та свобода слова", - каже колишній очільник ГПУ.

Касько також не виключає, що у Луценка як у людини не з системи є певне побоювання, що якщо він буде все докорінно ламати, то робота ГПУ взагалі розвалиться. Втім, каже він, вовка боятися – в ліс не ходити.

"Тут потрібно було кидатися з головою, братися і ламати, а не робити косметичні зміни, які він робив під час двох попередніх строків перебування на чолі МВС", - певен Касько.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення