Луценко: вбивство Шеремета організувала група зловмисників

 Лівий берег

Матеріали слідства дають підстави говорити, що вбивство журналіста Павла Шеремета організувала група зловмисників, заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Ми займаємося аналізом усіх відеоматеріалів, і не тільки тих, які вам відомі з мережі Інтернет. Єдине, що можу повідомити: вбивця був не сам. Це група, і частину цієї групи ми вже бачимо на відео. Зараз робиться усе, щоб отримати експертний висновок про тип вибухівки... А також низка інших дій щодо осіб, які були в місці закладення вибухівки", - розповів він на прес-конференції в п'ятницю в Ужгороді, відповідаючи на запитання журналістів, інформує Інтерфакс-Україна.

За словами генпрокурора, перевіряються усі відеозаписи з місця злочину.

"Єдине, що можу сказати: ми знаємо автомобіль, ми бачимо кількох людей, які закладали вибухівку. Найближчим часом у нас буде інформація про тип вибухівки, і це допоможе слідству рухатися слідами вбивць. На цей момент можу сказати, що він не один", - зазначив Луценко.

Генпрокурор також пообіцяв, що роботу залучених до розслідування експертів ФБР приведуть у відповідність до правового поля.

"Я давав вказівки, щоб процесуальний керівник зробив певні дії для того, щоб від сьогодні ці експерти почали працювати в українському юридичному полі", - сказав Луценко.

Нагадаємо, Шеремет помер у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 7:45 20 липня, коли він їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій був закріплений на днищі автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. У п'ятницю в Мережі з'явилося відео імовірного закладення бомби на машину Шеремета.

Автомобіль, у якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Павла Шеремета поховають у суботу в Мінську.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення