Львівські депутати визнали неконституційним підняття цін на компослуги

 Zaxid.net

У четвер, 13 липня, на засіданні сесії Львівської міської ради 44 депутати проголосували за ухвалу, яка визнає рішення Нацкомісії з питань енергетики, яке стосується підняття тарифів на комунальні послуги, неконституційним.

Відтак депутати звертаються до президента, прем'єр-міністра та голови ВР з вимогою переглянути державну політику щодо формування тарифів.

Як йдеться в проекті ухвали, мінімальна заробітна плата в Україні становить 1450 грн. Натомість фактична мінімальна зарплата, за яку можливо прожити, за даними Мінсоцполітики, становить 2600 грн.

«Тому, на нашу думку, є несправедливим та неконституційним підняття цін на комунальні послуги з 1 жовтня без підняття мінімальної заробітної плати та пенсії», – зазначила очільниця юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Відтак вона додала: «По суті цієї ухвали ми пропонуємо звернутись до усіх державних органів з вимогою призупинити дію постанови національного регулятора».

Також голова фракції «Громадянська позиція» Юрій Кужелюк запропонував додати пункт про вимогу провести кардинальну реформу тарифної політики. За його словами, тільки цього року мерія виділила 70 млн грн на компенсацію вартості тарифів на гарячу воду.

Наразі депутати проголосували за основу ухвали. Після голосування текст ухвали ще доопрацює редакційна комісія.

«Ситуація з тарифами є критична. Наше звернення є дуже гостре. У редакційній комісії ми повинні доопрацювати усі думки. Це має бути позиція громади міста Львова», – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення