Львівські хірурги тимчасово зупинили серце немовляти, щоб усунути вроджений дефект

У Львові медики Лікарні святого Миколая прооперували 5-місячну Єву з Нововолинська, у якої діагностували вроджену ваду серця. Щоб усунути дефект перегородки між шлуночками, медики тимчасово зупинили серце дитини. Про те, як почувається дівчинка після операції, повідомили на Facebook-сторінці Першого ТМО Львова.

До львівських медиків звернулася мама 5-місячної Єви з Нововолинська. За тиждень до цього під час планового УЗД лікарі виявили у дитини великий отвір між шлуночками серця.

"Дефект міжшлуночкової перегородки призводить до того, що в правий шлуночок серця та легеневу артерію надходить підвищена кількість крові. По-перше, серце дитини змушене працювати в режимі перевантаження, по-друге — підвищується тиск крові в судинах легень. Тоді в дитини утруднюється дихання та розвивається кисневе голодування. Через це страждають головний мозок, нирки та саме серце", — йдеться у повідомленні.

Через ваду серця в дитини з’явилась задишка та перші ознаки серцевої недостатності. Тому Єву терміново скерували на операцію. Операцію вирішили робити мініінвазивно — через розріз під рукою завдовжки 4 см.

"Щоб успішно закрити отвір в перегородці, спеціалісти тимчасово зупинили серце Єви. Під час зупинки серця лікарі відкрили його камери та дісталися до дефекту. Тоді – успішно його закрили", — повідомляють у лікарні.

Операція тривала три години та пройшла успішно. На сьомий день Єву виписали додому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення