Львівські лікарі дістали з ока маленької дівчинки 10-сантиметрового паразита

Офтальмологи дістали з-під переднього відділу орбіти 3-річної дівчинки 10-сантиметрового гельмінта. Про це повідомили на сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.

У дитини з’явилася припухлість і свербіж очка, знизився зір, але лікування не давало результатів, утворилася пухлинка. Те, що наші окулісти побачили в операційній, викликало шок! У гранульомі під кон’юнктивою жив хробачок — гельмінт дирофілярія (Dirofilaria) завбільшки 10 см довжини.

Гельмінта дістали окулісти в умовах операційної мікрохірургічним пінцетом. Вони не дали зловмиснику жодних шансів і дістали його цілого (див. на фото), хоч він і робив спроби втекти.

«Коли ми почали надрізати ту пухлинку в операційній, він почала втікати від нас. Але ми швидко зорієнтувалися і встигли упіймати паразита за хвіст. Якби він втік у череп, то ми б не дістали його», — каже офтальмолог Всеволод Радомський.

Зараз у маленької пацієнтки повністю відновився зір і пройшло запалення в місці, де оселилася «зла нитка», дівчинка вже вдома.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення