Мадрид накрив найбільш сильний снігопад за останні 50 років, є загиблі (фото, відео)

У Мадриді випав найсильніший за останні 50 років снігопад – негода практично паралізувала життя міста. Як пише El Pais, усього снігопад очікується у 36 іспанських провінціях із 50, зокрема вже постраждали 10 провінцій.

Як повідомив міністр внутрішніх справ королівства Фернандо Гранде-Марласка, загинули три людини. Один із них бездомний, який помер через переохолодження, інша – жінка, що застрягла в машині, яку змило в річку. Міністр заявив, що йдеться "про найсильнішу бурю за останні 50 років".

Для допомоги населенню залучили військовий підрозділ з реагування на надзвичайні події. Вранці 9 січня війська розчищали дороги, щоб врятувати водіїв, які застрягли через негоду. Евакуювали 112 автомобілів. Крім того, в різних провінціях на дорогах застрягли тисячі далекобійників.

Через погану видимість і стан злітно-посадкових смуг була припинена робота міжнародного аеропорту Мадрид-Барахас – зокрема, було скасовано 27 рейсів. Державне управління аеропортів (AENA) повідомило, що з міркувань безпеки робота Барахаса також припиняється.

Жителів Мадрида закликали утриматися від використання особистого транспорту. За даними місцевих ЗМІ, десятки водіїв були змушені провести ніч у своїх автомобілях на занесених снігом дорогах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення