Магнітні бурі у травні: Україну накриє сильний шторм

За даними лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, сильна магнітна буря очікується наприкінці квітня, 27 числа. Наступна буде вже на початку травня, 4, 5 і 6 числа. Через те, що вона буде затяжна, погіршення самопочуття можуть відчути навіть ті, хто не страждає метеозалежністю. Можливі головні болі, слабкість, сонливість, дратівливість і апатія.

Як пояснюють фахівці, магнітна буря – це слабкі або середньої сили магнітні коливання. Найчастіше на них реагують метеозалежні люди, а також ті, у кого є хронічні захворювання серцево-судинної системи, неврологічні проблеми, підвищений артеріальний тиск.

У дні магнітних бур варто відмовитися від жирної та гострої їжі, виключити з раціону алкоголь, міцну каву замінити чаєм. Дуже важливо для нормалізації самопочуття добре висипатися, дихати свіжим повітрям, менше нервувати та не перевантажувати організм додатковими фізичними напругами.

Людям з хронічними захворюваннями варто уважніше поставитися до свого здоров'я і тримати під руками необхідні препарати, а за необхідності – проконсультуватися з лікарем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення