Майже 60% населення Землі не мають доступу до Інтернету

 УНН

Чотири млрд людей у всьому світі досі не мають доступу до Інтернету, йдеться у новій доповіді Світового банку.

На сьогоднішній день в сучасному світі число людей, які можуть користуватися мобільним зв’язком, перевищує число тих, хто володіє доступом до електрики або води.

“Що стосується перетворювального потенціалу цифрових технологій, то ми поділяємо оптимізм Силіконової долини. Однак ми не дотримуємося “зручної” позиції, згідно з якою вигоди цифрових технологій є гарантованими і автоматичними”, – заявив економіст Світового банку і один з керівників роботи з підготовки доповіді Діпак Мішра. Він вважає, що отримати вигоди з інвестицій в цифрові технології не так просто.

“Ми бачимо, як багато надій не справдилося і як багато інвестицій витрачено даремно”, – відзначив інший автор доповіді Уве Дайхманн.

Він додав, що технології самі по собі не допоможуть вирішити проблеми розвитку, що виникли протягом двох останніх десятиліть. Для цього необхідні відповідна освіта і певні умови для ведення бізнесу.

У доповіді повідомляється, що в останні десять років число користувачів Інтернету потроїлося і досягло 3,2 млрд людей, проте майже 60 відсотків світового населення, тобто близько 4 млрд людей, досі не мають доступу до Мережі.

До того ж, незважаючи на бурхливий розвиток мобільного зв’язку, близько двох млрд людей не користуються мобільними телефонами.

Майже півмільярда осіб проживають в районах, де мобільний сигнал відсутній.

Автори доповіді попереджають, що ті, у кого немає доступу до цифрових технологій, будуть все більшою мірою відставати від решти світу.

“Головне завдання полягає в тому, щоб підключити до Інтернету всіх”, – заявив Дайхманн.

При цьому він вважає, що цифрові технології не є найкоротшим шляхом до розвитку, хоча при правильному застосуванні вони можуть його прискорити.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення