Половина росіян погодилися зі словами про «тихий антиконституційний переворот в країні»

 Дождь

Майже половина росіян погодилися з думкою колишнього глави ЮКОС Михайла Ходорковського, що російська влада корумпована, повідомляє у вівторок, 26 січня, РБК з посиланням на опитування «Левади-центру».

Соціологи опитали 1600 громадян у кінці грудня 2015 року. Їм задавали питання: «Ви згодні або не згодні з думкою, що останні зміни в російському законодавстві, що захищають високопосадових корупціонерів у вищому керівництві країни, і посилення переслідувань тих, хто виступає з їх викриттями і критикою, свідчать про тихий «антиконституційний переворот» в країні?».

Примітно, що більшість росіян погоджувалися з висловлюванням, якщо не знали, що його автором є Михайло Ходорковський. Половині опитаних не називали автора питання і з них погодилися з висловом 42 відсотки — 11 відсотків висловили цілковиту згоду, ще 31 відсоток сказав, що вони «скоріше згодні», 36 відсотків не змогли відповісти, а 22 відсотки не погодилися з висловом. Інший же половині уточнювали, що автором висловлювання є Ходорковський. З них повністю погодилися лише п'ять відсотків, ще 26 висловили часткове згоду, 21 відсоток був «скоріше не згоден», а сім відсотків — зовсім не згодні. Заяву про те, що в країні відбувається антиконституційний переворот, Ходорковський зробив на прес-конференції 9 грудня.

За його словами, в Росії приймаються репресивні закони залежними судами.

«Повернення в правове поле в цій ситуації — це революція».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення