Максим Мельничук за півроку при владі встиг десятки разів опинитися в епіцентрі скандалу

 Відкрита Україна

Днями один із аналітичних ресурсів випустив матеріал, що описує корупційну діяльність губернатора Київської області Максима Мельничука. Журналісти описали основні схеми, за якими голова Київської області одержує нецільовий прибуток. Автори матеріалу констатують, що за півроку після призначення Максима Мельничука головою Київської обласної державної адміністрації, корупція в області почала «цвісти буйним цвітом».

Автори журналістського розслідування також піднімають ряд актуальних проблем Київської області таких як хаотична і незаконна забудова зелених зон, неконтрольована вирубка лісів і стихійні сміттєзвалища. Крім того, журналісти розповіли про катастрофічний брак вакцин у поліклініках і школах області та про згубний для екології бізнесі нелегальному видобутку піску.

«Щороку в Київській області, за даними екологів, нелегально видобувають близько 7 млн тонн піску. Тільки в цьому році поліція і прокуратура порушили 29 кримінальних справ, які, як і в попередні роки, швидше за все, «замнуть» по команді «зверху». Але ж, якщо задуматися, така варварська видобуток піску не поступається гучній «бурштиновому бізнесу» - як у вигоді для ділків, так і в шкоді для екосистеми. Зокрема, за даними екологів, через незаконне намивання піску з дна річки на Дніпрі утворилося вже більше 200 островів. І такими темпами головна річка України ризикує в рази зменшитися в своїх розмірах », - пише ресурс.

Крім того, журналісти задаються питанням: як, будучи академіком Національної академії аграрних наук, Максим Мельничук до 40 років зумів накопичити понад 13 мільйонів гривень на своїх банківських рахунках?

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення