Мало не загинув: стало відомо про серйозну НП з вертольотом Путіна

 Обозреватель

Президент Російської Федерації Володимир Путін ледь не загинув у результаті жорсткої посадки вертольота в Сочі 22 лютого 2014 року.

Про це на допиті в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича заявив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов

"22 числа (лютого, - ред.), як мені пізніше розповів один з офіцерів Федеральної служби охорони (це окрема російська служба, яка займається охороною керівників держави, в її обов'язки входить охорона президента) Путін мало не потрапив в авіакатастрофу в Сочі на вертольоті, була жорстка посадка. Він це сприйняв як замах, спробу замаху з участю іноземних спецслужб", - сказав він.

Пономарьов додав, що Путін вважав - навколо нього змова, тому що в той же день тодішній президент України Віктор Янукович втік з країни.

"У ніч з 22 на 23 було зібрано вузьку нараду. Я розмовляв, не можу назвати прізвище цієї людини, щоб вона не постраждала, з одним з учасників цієї наради. Там, крім Путіна, було чотири людини - вище керівництво Росії. На ній (нараді, - ред.) обговорювалося, що будемо робити, з огляду на розвиток в Україні (подій, - ред.) таким несприятливим з точки зору Кремля чином, і саме на цій нараді Путіним було поставлено питання про анексію Криму", - уточнив Пономарьов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення