Малолітня франківчанка ледь не стала жертвою "груп смерті" в соціальних мережах

 УНН

Після того, як ЗМІ почали висвітлювати проблему “груп смерті”, які поширювалися в соцмережі “ВКонтакте”, до поліції звернулись представники одного із лікувальних закладів Івано-Франківська, які виявили у 13-річної пацієнтки дивні порізи та написи на руці. Про це кореспонденту УНН повідомила начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в області Алла Бойчук.

“Тиждень тому до нас зателефонували з лікарні і повідомили, що в них лежить дівчинка, на руці в якої вирізаний напис „Синій кит, 10.02, 4.20“. Ми зрозуміли, що це відповідає умовам мережевої гри „Синій кит“, яка поширюється в соцмережі „ВКонтакте“ і приводить підлітків до самогубства. Зустрілися з дитиною одразу ж наступного дня, дівчинка виписувалася, і ми запросили її разом із мамою на розмову”, — розповіла А.Бойчук.

Виявилося, що дівчинка не мала на меті позбавляти себе життя, проте вела дещо замкнений спосіб життя, мало спілкувалася з мамою і не була відвертою.

“Втім, ця спільнота якраз об’єднує таких дітей, які є досить агресивними озлобленими на оточуючих, хоча з гарних сімей, забезпечених, але цим дітям бракувало уваги, спілкування. Впродовж тривалого часу в цій спільноті діти набираються негативних емоцій, їхній психоемоційний стан пригнічується розмовами, негативними „чорними“ вказівками, депресивною музикою та записами зі щоденників дітей, які готувалися до суїциду, від чого в кінцевому результаті ці діти стають схильними до самогубств. У Росії, наприклад, зареєстровано уже 130 смертей серед дитячої спільноти цієї групи”, — додала вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення