Маразм міцнішає: бойовики вигадали байку про китайських журналістів під Горлівкою

 Прес-центр АТО

Сьогодні російські найманці підтримувані Росією, які перебувають на службі у так званої самопроголошеної ДНР, розповсюдили черговий інформаційний фейк про обстріл Збройними силами України групи російських та китайських журналістів під Горлівкою в населеному пункті Зайцеве. Вони стверджують, що ЗСУ були застосовані міномети, гранатомети та стрілецька зброя.

Цю псевдо-новину, на жаль, поширили і деякі українські медіа, повідомляє прес-центр АТО.

Офіційно заявляємо, що під Зайцеве навпаки спостерігається загострення з боку бойовиків.

В свою чергу, керівництво АТО пильно відстежує всі зміни в оперативній обстановці по даному напрямку. Так, з боку НЗФ зафіксовано 3 мінометні обстріли (випущено 19 мін), також здійснювались неодноразові застосування гранатометів різних систем, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Не зважаючи на обстріли позицій Українських Збройних Сил незаконними збройними формуваннями, українські військові чітко дотримуються Мінських домовленостей і не відкривають вогонь у відповідь. Тому усі повідомлення про ніби то обстріл н.п. Зайцеве ЗСУ є черговою спланованою провокацією російських найманців. Випадки фальсифікації реальної ситуації представниками НЗФ є системним явищем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення