Маріупольська лікарня купила аскорбінку у менеджера Загорія у півтора рази дорожче від цін по Україні

 Наші гроші

КУ «Маріупольське територіальне медичне об’єднання здоров’я дитини та жінки» у листопаді-грудні закуповувало аскорбінову кислоту найдорожче в Україні.

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро».

10-відсотковий розчин аскорбінової кислоти для ін’єкцій обійшовся маріупольській лікарні по 26,54 грн. за упаковку (2мл №10). Тут і далі всі ціни наведено з ПДВ.

Це у півтора рази дорожче від середньої ціни на цей препарат по усім закупівлям лікарень України в цей період (17,72 грн). При цьому більшість лікарень купували розчин дешевше від цієї ціни, через її захищеність за рахунок лідерів рейтингу.

Найдешевше аскорбінова кислота у такому пакуванні коштувала комунальному закладу «Міська лікарня №1» (Слов’янськ) – 14,09 грн. від постачальника ТОВ «Бадм». Це удвічі дешевше від закупівель маріупольського закладу, розташованого в одній зі Слов’янськом Донецькій області

Маріупольська лікарня двічі проводила закупівлю цього препарату разом з іншими медикаментами. У листопаді на допороговій закупівлі без торгів, а у грудні на відкритих торгах підряди отримала одна й та сама фірма ТОВ «Фрам КО». При цьому «Бадм Б» подавало дешевшу заявку на відкриті торги, однак її відхилили.

Нині засновником фірми значиться кіпрський офшор «Кламмнет лімітед», чиїм бенефіціаром вказаний кіпріот Солон Соломонідес.

Директором «Фрам Ко» є Андрій Миронюк, який раніше працював комерційним директором ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця» народного депутата від БПП Гліба Загорія. Раніше до складу засновників «Фрам Ко» також входив Михайло Чуприна – начальник відділу внутрішнього фінансового аудиту та член наглядової ради тієї ж «Дарниці».

«Маріупольське територіальне медичне об’єднання здоров’я дитини та жінки» очолював Валентин Гуров, наприкінці січня він помер у 77-річному віці. У 2015 році він балотувався до Маріупольської міськради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Листопадовий договір з «Фрам ко» підписував Гуров, а грудневий – головний лікар Володимир Жигіль, який балотувався до Маріупольської міськради від «Оппозиційного блоку».

Наступні за дороговизною ампули аскорбінової кислоти придбали «Міська дитяча лікарня» (Слов’янськ, Донецька обл.) по 20,90 грн., «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Новогродівка» (Донецька обл.) по 19,90 грн., «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» (Чернігівська обл.) по 19,60 грн., Хмельницька обласна лікарня – по 19,57 грн.

Ціна на 10% розчин аскорбінової кислоти (2мл №10) на закупівлях цієї зими

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення