Масове отруєння в дитсадку Кривого Рогу: у працівників знайшли патогенний стафілокок

Після масового отруєння в дитсадку №301 у Кривому Розі провели епідрозслідування та виявили порушення санітарних норм. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

Лабораторія Держпродспоживслужби провела бактеріологічні дослідження та виявила у вісьмох дітей та двох дорослих патогенний стафілокок. Також у шести осіб знайшли умовно-патогенну мікрофлору, ще у шести – стафілокок. Змив робили з рук вихователів, кухаря та у чашках дітей.

Раніше у працівників та вихованців дитсадка знайшли аденовірус, ротавірус, норовірус та їх суміщені форми.

"При обстеженні 69 контактних працівників та вихованців закладу у 32 людей (15 дітей та 17 працівників) виявлені позитивні результати, а саме: аденовірус у 11 осіб, ротавірус у 2 осіб, норовірус у 13 осіб, поєднані адено- та ротавіруси у 2 осіб, поєднані адено- та норовіруси у 3 осіб, поєднані рота та норовіруси у 1 особи. У зв’язку з відсутністю симптомів захворювання у контактних осіб були встановлені діагнози - носійство рота-, норо-, аденовірусу", - уточнили у Держпродспоживслужбі.

Через порушення санітарних норм правоохоронці порушили кримінальну справу за 325 статтею КК України, а на директорку закладу склали адміністративний матеріал.

17 працівників усунули з посади. Після проходження курсу лікування їх знову допустили до роботи.

Нагадаємо, що перші симптоми кишкового отруєння виникли у вихованців та вихователя дитсадка №301, що знаходиться на бульварі Вечірній, 24, 3 грудня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення