Масовий розстріл студентів у Празі: вбивця у російськомовному Telegram-каналі про все попереджав (відео)

Станом на вечір кількість загиблих у результаті стрілянини у Карловому університеті Праги перевищила 15, ще 24 людини перебувають під наглядом лікарів. Правоохоронці також обстежили будівлю Карлового університету на предмет можливої вибухівки. Про це сказав на екстреному брифінгу керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек.

Як пише SZ, о 12:20 поліція отримала інформацію про те, що 24-річний чоловік із села Хостунь збирається виїхати до Праги і каже, що хоче покінчити з собою. О 12:45 в цьому ж селі був знайдений труп чоловіка. Це був батько нападника.

За інформацією чеських ЗМІ, стрілець стояв на даху факультету мистецтв Карлового університету, розташованому на площі Яна Палаха. Він стріляв з довгоствольної гвинтівки. Співробітникам і студентам було наказано замкнутися в аудиторіях. Серед постраждалих є і люди, які випали з будівлі з 3-го та 4-го поверху. Частині людей вдалося втекти з будівлі університету. Станцію метро, що поряд, оперативно закрили.

На цих фото студенти ховаються на даху будівлі факультету.

Ким був празький стрілок

24-річного стрілка звуть Давід Козак, він був студентом філософського факультету. Мер Праги уточнив, що стрілок наклав на себе руки.

"За результатами перевірки, він (стрілець) був для нас "чистим аркушем", ми з'ясували, що він легально володіє декількома одиницями вогнепальної зброї", - повідомив керівник поліції Чехії.

У мережі виявлено Telegram-канал, в якому автор готується до скулшутінгу - масовим розстрілам в школі. Канал David Kozák, створений 9 грудня, вівся російською мовою.

"Я хочу зробити скулшутинг і можливо суїцид... Цей канал - щоденник, де я буду розповідати про своє життя до стрілянини", - пише празький стрілок ще 10 грудня.

10 грудня автор написав, що його надихнула 14-річна Аліна Афанаскіна з російського Брянську, яка 7 грудня розстріляла 5-х в школі з рушниці.

"Вона звісно звичайно, мало вбила. Я це намагатимусь виправити", - заявив маніяк.

Останнє повідомлення в каналі маніяка було 19 грудня, в ньому автор скаржиться на дзвін у вухах і бажання "вуха вирвати". Повідомлення не редагувались з моменту написання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення