Mastercard відкриє доступ до торгівлі криптовалютами усім банкам та продавцям

 Altcoin.info

Mastercard дозволить усім банкам та торговим точкам у її мережі інтегрувати криптовалюти у свої продукти — наприклад, відкривати гаманці, продавати та купувати біткоїни. Для цього платіжна система буде використовувати технології сервісу Bakkt. Акції останнього злетіли у ціні більш ніж на 90%.

Як повідомляє Altcoin.info з посиланням на CNBC, Mastercard дозволить усім банкам та торговим точкам, що беруть участь у її платіжній мережі, інтегрувати криптовалюти у свої продукти. За даними журналістів, компанія готується заявити про це публічно.

Підключенням гравців до криптовалютних сервісів з технічного боку буде займатися криптовалютна компанія Bakkt. Акції Bakkt після повідомлення CNBC почали різко зростати. До 18:50 вони подорожчали більш ніж на 70% до $15,5 за папір. Про це свідчать дані Нью-Йоркської біржі. За день акції Bakkt піднялися до $17,72 — це майже на 94% більше, ніж на закритті торгів 22 жовтня ($9,15). Bakkt почав торгувати на біржі, як самостійна компанія лише минулого тижня, відокремившись від Міжконтинентальної біржі (ICE) шляхом злиття з вже публічною компанією.

"Банки, фінтех-компанії та продавці з-поміж партнерів Mastercard зможуть надати клієнтам можливість купити, продати або зберігати криптовалюту за рахунок інтеграції з Bakkt", - розповіла журналістам виконавчий віце-президент Mastercard Шеррі Хеймонд.

З її слів, про таку можливість Mastercard попросили її партнери.

"Банкам це дозволить утримати клієнтів на своїх платформах", - пояснила Хеймонд.

"Крім того, вони зможуть пропонувати в біткоїнах кешбек, а торгові точки та ресторани — програми лояльності з біткоїнами замість бонусів", - зазначив гендиректор Bakkt Гавіна Майкла.

Минулого тижня вартість біткоїну, найбільшої криптовалюти, вперше за весь час перевищила $66 000.

Криптовалюта оновила рекорд ціни і вийшла на рівень понад $64 000, встановлений у квітні. Біткоїн подорожчав за рахунок оптимізму інвесторів, які повірили в перспективи цифрових активів після запуску першого в США біржового фонду, який інвестує у ф'ючерси та біткоїни, писав Bloomberg.

Біткоїн від TradingView

Mastercard - одна з найбільших світових платіжних мереж. Компанія має зв'язки з більш ніж 20 000 фінансовими організаціями по всьому світу, в обігу знаходяться 2,8 млрд карт платіжної системи. Ще в лютому Mastercard повідомляв, що помічає купівлю криптовалюти за картами своєї платіжної системи. Тоді ж компанія анонсувала, що додасть підтримки кільком криптовалютам у своїй системі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення